Számos betegség diagnózisa nem sújtja le mélyen az embereket ám sokakra a rák szó szinte sokként hat. Korábban az a diagnózis, hogy valakinek rákja van, egyet jelentett a legrosszabbal. Még napjainkban is gyakori ez a vélekedés, holott az orvostudomány sokat fejlődött. A RÁK TÍPUSÁTÓL, és az IDŐBEN TÖRTÉNŐ FELISMERÉSTŐL függően a daganatos betegek mintegy 70 SZÁZALÉKÁT meg tudják gyógyítani, de legalábbis ötéves túlélést tudnak biztosítani. A „Csak együtt lehetséges” kisfilmsorozat 4. részében megszólaló Forgács-Menyhért Mónika pszichológus tanácsai IGAZI FOGÓDZKODÓT jelenthetnek a BETEGSÉGGEL VALÓ MEGKÜZDÉS során.
Statisztikai adatok alapján kiegészítő terápiaként 3 daganatos betegből kettő alkalmaz alternatív terápiát, természetgyógyászati módszert.
Ha a terápia mellett valaki táplálékkiegészítőket, vitaminokat szed, KONZULTÁLJON a kezelőorvosával, hogy melyek lehetnek előnyösek, avagy veszélyesek számunkra. Ezen szerek egy része a daganatos betegek számára igen komoly kockázatot jelent. Vajon az orvos mennyire bízhat páciensében, hogy az betartja a terápiát? A SIKERES KEZELÉS, a GYÓGYULÁS ALAPJA a GYÓGYÍTÓ és a PÁCISEN EGYMÉSBA VETÍTETT BIZALMA.

Kapaszkodót jelenthetnek BETEGSZERVEZETEK. A bezárkózás, elzárkózás helyett javasolt felkeresni ezeket a közösségeket, mert számos olyan fizikai és mentális mankót, tanácsot tudnak adni, ami segítheti a gyógyulást.
Nagyon fontos támogató érzelmi közeg a CSALÁD.

Az Érted és Veled Alapítvány kezdeményezésére, és az EMMI támogatásának köszönhetően készülhettek el a Daganatos betegségekről szóló ismeretterjesztő videók. Elismert szakemberek vállalták fel a tájékoztatást.
Prof. Dr. Mangel László egyetemi tanár, intézetvezető, PTE KK Onkoterápiás Intézet;
Forgács-Menyhért Mónika pszichológus, PTE KK Onkoterápiás Intézet;

DAGANATOS BETEGSÉGEK Bízol az orvosodban? Bízzál az orvosodban! CSAK EGYÜTT LEHETSÉGES