Ha valakinél rosszindulatú elváltozást találtak a szakorvosok, és az orvosi protokoll szerint kivizsgálták a beteget, azután történik meg a TERÁPIA MEGHATÁROZÁSA, amely lehet műtét, sugárkezelés, kemoterápia, vagy más módszer. A „Csak együtt lehetséges” kisfilmsorozatban ezek indikációjáról is szólunk. A KEZELÉSI algoritmust nem egy személy dönti el, hanem a TÖBB SZAKEMBERBŐL álló ONKO-TEAM.

Pécsett az egyéni, úgynevezett individuális kemoterápiára ad lehetőséget a korszerű CITO LABORATÓRIUM, ahol citosztatikumokat, keverékinfúziót állítanak elő a daganatos betegek számára. Minden érintettnek az ő betegségének, testfelületének megfelelő dozirozást biztosítják. A terápia szakorvosi meghatározása után, computer szoftveres kapcsolat segítségével valósul meg az orvosi megrendelés. A dózis és a keverhetőség ellenőrzése után készül el az infúzió olyan steril körülmények között, ami az előállító és a kezelő személyzet, valamint a beteg számára is biztonságos.
Ebben a citosztatikus keverékinfúziót előállító laboratóriumban naponta többszáz rákellenes gyógyszert készítenek el a daganatos betegek terápiájához.

Az elmúlt 5-10 év során az IMMUNTERÁPIA, olyan forradalmi eredményeket hozott, melyeknek köszönhetőn a korábban gyógyíthatatlannak vélt, áttétes daganatos betegek közül egyre többen véglegesen is meg tudnak gyógyulni. Az immunterápia az esetek nagy részében egy infúziós kezelés-sorozat, amit számos vizsgálat előz meg, mivel ennek a terápiának is lehetnek ellenjavallatai, mellékhatásai. Az immunterápiára az egyik legjobban reagáló daganat a melanóma, amely a bőrgyógyászati onkológia területén a legnagyobb gondot okozó betegség. Ezt a kezelést csak a megadott centrumokban lehet megkapni, de-indokolt esetben- bárki számára elérhető.
Az, aki POZITÍVABBAN tudja a betegséggel való megküzdést megélni, aki EGYÜTTMŰKŐDÖ, akinek van támogató háttere, annak a GYÓGYULÁSI ESÉLYEI sokkal jobbak.
Az Érted és Veled Alapítvány kezdeményezésére, és az EMMI támogatásának köszönhetően készülhettek el a Daganatos betegségekről szóló ismeretterjesztő videók. Elismert szakemberek vállalták fel a tájékoztatást.
Prof. Dr. Mangel László egyetemi tanár, intézetvezető, PTE Onkoterápiás Intézet;
Prof. Dr. Bellyei Szabolcs egyetemi tanár, PTE KK Onkoterápiás Intézet;
Prof. Dr. Gyulai Rolland, egyetemi tanár, klinikaigazgató, PTE KK Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika

DAGANATOS BETEGSÉGEK Terápiák Mikor, melyiket, hogyan? CSAK EGYÜTT LEHETSÉGES